Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВАко човек е бил контактен с

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВАко човек е бил контактен с
Коментари Харесай

Лекар: Не може да се вярва на 100% на PCR тестовете. Който има симптоми, да е отговорен и да си стои вкъщи

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Ако човек е бил контактен с различен, който е с позитивен PCR тест, най-хубавото е да се следи за поява на признаци. Да посетят своя персонален доктор или да го осведомят за признаците си. Ако той реши да се прави тест, да се прави. За мен не всеки, който е контактен, би трябвало да си прави тест. 

Това разяснява в ефира на бТВ доктор Трифон Вълков. 

След позитивен тест или демонстрация на признаци, след седем или 10 дни той към този момент може да не е под карантина. Позитивен ли е теста, да не се върви на работа, а да се самоизолиран. Но единствено първоначално, а не до негативен тест, уточни той.

Рискът да се болестите от човек с позитивен тест и признаци е доста по-голям, в сравнение с в случай че контактувате с човек, който е с позитивен тест, само че без признаци, посочи още експертът.

На тестванията не може на 100% да се има вяра. Нито на позитивните, нито на негативните резултати. Но по-добро нещо все още няма. Положителен тест може да е, в случай че вируса е в разпад, не е рисков и той хваща единствено негови фрагменти. Това не значи, че индивида е болен, уточни той.

Усложнения има, смъртност от Ковид 19 също има. Нещата в действителност се случват. Хората не би трябвало да се тормозят, че няма да има кревати или медикаменти, а да се опасяват, че един ден няма да има кой да ги лекува, разяснява Вълков.

Ако се почувствате болен, спазвайте самоизолирането. Това се отнася освен за Ковид, само че и за грип. Подпомагането на личната ни имунна система с имуностимулатори, е неточност. Понякога приложенията на такива медикаменти, може да отключат автоимунни процеси, посъветва експертът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР